47e Canadese Bevrijdingsmars 

Mini-Bevrijdingsmars 
8, 14 en 19 km                            Vrije start tussen 9 en 14 uur

De deelnemers wandelen eerst via de Kalfduinen richting Ooshoek. In het tweede deelvan de omloop volgen de 14 en 19 km een gedeelde van de nieuwe dijk rond De Zwinvlakte. De 19 km gaat tot in het Retranchement (Nl). Het laatste stuk van de tocht, richting Oosthoek en aankomst in Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers van de 33 km. De wandelroute is volledig uitgemijjl en er kan vrij gestart worden tussen 9 en 14 uur. Onderweg zijn rustposten voorzien.

Inschrijven voor 8,14 en 19 km kan enkel op zondag 7 november bij de start op het Verweeplein te Knokke-Heist.
Deelnemen kan voor 2,50 euro inclusief zelfklever.
Leden van de wandelfederatie krijgen 1,00 euro korting op vertoon van hun lidkaart.

Hoofdplaat - Knokke 
33 km                                           Start te Hoofdplaat tussen 8 en 10 uur

De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken (o.a. Wilhelminadijk, Oranjedijk, Kaas en Broodse dijk... ) gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat langs enkele typische dorpjes Zuidzande, Terhofstede en Retranchement met omwalling daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, (genoemd naar gesneuvelde Canadese sergeant) trekt men de Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke. 
Onderweg is er gratis koffie voorzien voor alle deelnemers.


De deelnemers kunnen 's morgens met de bus van Knokke-Heist naar Hoofdplaat vervoerd worden of kunnen opteren om zich met eigen vervoer naar Hoofdplaat te begeven.


Er kan vrij gestart worden te Hoofdplaat tussen 8.00 en 10.00 uur. De aankomstcontrole te Knokke sluit om 18.00 uur

Deelname Canadese Bevrijdingsmars

Eigen vervoer

De deelnemers kunnen zich 's morgens met eigen vervoer naar Hoofdplaat begeven.


Met de bus

Je kan ook met de bus naar Hoofdplaat vervoerd worden. Vertrekken kan tussen 7.30 en 8.30 uur aan de start- en aankomstplaats A.Verweeplein te Knokke.


Inschrijven kost

15,00 euro       Badge + zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat om 7.30 uur)

10,00 euro       Zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat om 7.30 uur)

7,50 euro         Badge + zelfklever ( eigen vervoer)

2,50 euro         Zelfklever ( eigen vervoer)


Leden wandelverenigingen krijgen 1,00 euro korting op vertoon van hun lidkaart.

Vooraf inschrijven voor de Canadese Bevrijdingsmars 33 km Hoofdplaat-Knokke is een must voor de organisatie van het busvervoer


Hoe kan je inschrijven ?

 1. Via overschrijving
  tot en met 29 oktober op rekening IBAN BE37 06806263 3028 (BIC GKCCBEBB) van W.N.Z.B. Knokke-Heist vzw met vermelding van het aantal gewenste kaarten en het postadres waarheen de startkaarten moeten verstuurd worden. Stuur gerust een e-mail met jouw betaalinfo en postadres naar wnzb@skynet.be

 2. Via de Sportdienst Knokke-Heist
  Vanaf 14 oktober tot en met 5 november. Dit kan tussen 8.30-12.00 uur en 13.30-17.00 uur bij het onthaal vin sporthal De Stormmeeuw, E.Verheyestraat 14, Knokke-Heist

 3. Daginschrijving

  op zondag 7 november bij de start te Knokke-Heist op het A.Verweeplein en in Hoofdplaat op de Parking in de Havenstraat.

  Omwille van organisatorische redenen wordt aangedrongenn om vooraf in te schrijven in functie van het busvervoer..

Praktisch

De start- en aankomstplaats voor de 47e Canadese Bevrijdingsmars is in de tent op het A. Verweeplein, Knokke-Heist. Deze bevindt zich op zo’n 400 m van tram- en treinstation van Knokke en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de wagen volgt u de pijlen ‘WANDELTOCHT’.
Parkeren kan op de parking naast het station Knokke. Opgelet! betalend parkeren  in Knokke-Heist !!

Als gevolg van de Corona-pandemie zal er dit jaar geen catering zijn in de tent op het Verweeplein. Wandelaars zijn uiteraard welkom in de lokale horeca.

Elke deelnemer dient de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19 opgelegd door de Belgische en Nederlandse overheden te respecteren.


Info


W.N.Z.B. Knokke-Heist vzw  -  www.wnzb.be  - wnzb@skynet.be